Hej Elin

Elin, tidigare forskare i farmakologi. Studerar till mellanstadielärare. Jobbar med Lärarförmedlarna i skola.

Hej Elin! Du har bytt karriär från forskare till blivande lärare – berätta mer! 
–  Jag studerade farmaci och farmakologi och jobbade som forskare på Karolinska Institutet i 10 år. Sedan började jag fundera på vad jag ville göra under de återstående åren av mitt yrkesliv, och kom fram till att jag ville bli lärare. Nu kombinerar jag mina studier till mellanstadielärare med att jobba som lärarvikarie.

Har du nytta av jobbet som lärarvikarie i dina studier?
– När man studerar på universitetet så är man ganska långt ifrån verkligheten. Så att jobba som lärarvikarie är jättebra, för att man får se hur det är på riktigt och ständigt pröva och öva på det man läser på universitetet.

Vad är det bästa med att jobba som lärarvikarie?
– Det bästa med jobbet är variationen. Jag har en bred profil, från förskola upp till gymnasiet. Så det är lite som att vinna på lotto varje gång, fast man vet inte riktigt vad vinsten blir. Det är det absolut roligaste tycker jag 🙂

Hur tycker du att det funkar att jobba med Lärarförmedlarna?
– Det funkar fantastiskt bra! Jag är jätteglad att jag har hittat och fått den möjligheten. Det är alltid lika roligt, ni är alltid lika glada och uppdragen är alltid lika spännande! 

Fler kollegor

Endale, legitimerad lärare i kemi och naturkunskap. Jobbar med Lärarförmedlarna i skola. Läs mer

Ulf, tidigare företagsledare och vd. Kombinerar jobbet som lärarvikarie med uppdrag inom strategisk affärsutveckling och headhunting. Läs mer

Scroll to Top