Hej Endale

Endale, legitimerad lärare i kemi och naturkunskap. Jobbar med Lärarförmedlarna i skola.

Hej Endale! Berätta lite om dig själv!
– Min bakgrund är inom geovetenskap; jag studerade geologi i Ryssland och doktorerade i mineralogi och geokemi här Sverige. Efter det jobbade jag på universitetet i Addis Abeba i 15 år innan jag återvände till Sverige 2005. Det var då jag kom i kontakt med Lärarförmedlarna för första gången!

Just det, vi har ju en lång historia tillsammans… 🙂
– Precis! Första gången jag jobbade med Lärarförmedlarna var mellan 2006-2007. Då fick jag upp ögonen för läraryrket, och jag beslutade mig för att göra en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) för att bli behörig lärare i Sverige. Efter det fick jag en fast lärartjänst, och jobbade som lärare fram till min pension i juni 2022.

Och sen kom du tillbaka till Lärarförmedlarna (tur för oss!). Berätta mer! 
– När jag gick i pension 2022 kände jag att jag ville jobba ytterligare några år till, och kom att tänka på Lärarförmedlarna igen. Precis som första gången är kollegorna på Lärarförmedlarna väldigt snälla och trevliga. De ställer upp och hjälper till med det mesta.

Och slutligen, vad gör du när du inte jobbar?
– Jag är aktiv! Umgås med vänner, går på olika intressanta kurser och föreningsmöten, läser böcker osv. Ett fritt och flexibelt jobb är det bästa man kan tänka sig när man har många olika intressen. Jag känner mig inte bunden till bara en sak. Jag vill jobba så länge jag orkar och fortsätta lära mig nya saker.

Fler kollegor

Elin, tidigare forskare i farmakologi. Studerar till mellanstadielärare. Jobbar med Lärarförmedlarna i skola. Läs mer

Ulf, fd. företagsledare och VD. Konsult inom affärsutveckling och headhunting. Jobbar med Lärarförmedlarna i skola. Läs mer

Scroll to Top