Hej Sophia

Sophia, lång erfarenhet inom handels, kontor och IT. Jobbar med Lärarförmedlarna i förskola.

Hej Sophia! Du har ju gjort ett karriärbyte – berätta!
Jag har ett långt förflutet inom handels, kontor och IT, sedan mitten av 80-talet. Men jag har länge drömt om att skola om mig till förskollärare. Till slut fick jag tummen ur och bytte bransch – och det har jag inte ångrat! Jag trivs så bra, och kommer inte byta tillbaka.

Hur kom det sig att du valde att söka till oss? 
Ni är den största aktören inom skola och förskola, och jag ville ha en seriös agent bakom mig. Det rådde inga som helst tvivel.

Nu har du jobbat ett drygt år tillsammans med oss. Hur funkar det?
Det funkar jättebra! Jag har verkligen fått en variation i bredd och provat allt från skola till fritids till förskola. Först trodde jag att jag ville bli förskollärare men nu har jag jättesvårt att välja om jag vill bli lärare i förskoleklass och 1-3 eller bara förskola, men det lutar faktiskt åt lärare. Så jobbet har verkligen gett mig insikt och erfarenhet som har varit jättespännande och lärorik. Jag hoppas snart kunna påbörja mina studier. 

Vad är det bästa med jobbet?
Att man får göra skillnad för barn och unga, och lägga en grund för deras framtid. Det är spännande att hjälpa dem med skolarbetet och känna att de får utvecklas. Barn är vår framtid, så det är jätteviktigt.

Fler kollegor

Nigar – leg. lärare, studerar till förskollärare. Jobbar med Lärarförmedlarna i förskola och skola. Läs mer

Margaretha, leg. förskollärare och specialpedagog. Jobbar med Lärarförmedlarna i förskola. Läs mer

Scroll to Top