Hej Ulf

Ulf, fd. företagsledare och VD. Konsult inom affärsutveckling och headhunting. Jobbar med Lärarförmedlarna i skola.

Hej Ulf! Hur kommer det sig att du sökte jobb hos Lärarförmedlarna?
– Jag har alltid närt en dröm om att vara lärare! Och så dök en möjlighet upp om att realisera drömmen, nästan 60 år gammal. Nu arbetar jag som lärarvikarie, och kombinerar det med uppdrag inom strategisk affärsutveckling och headhunting. En perfekt blandning tycker jag!

Vad är det bästa med att vara lärarvikarie?
– Att gå upp på morgonen och inte veta vad jag ska göra är verkligen spännande! För mig är det att leva lite extra. Vetskapen om att jag inte har någon aning om vad som väntar mig idag. Vart ska jag? Ett nytt ställe, eller någonstans där jag varit förut? Finns det planering, eller får man hitta på något ”on the fly”? Stora barn, små barn, busiga barn, skötsamma barn, vad väntar? Det är otroligt spännande! 

Hur brukar du tänka inför ett nytt uppdrag?
– Om man visar barnen att man tycker det här är kul och bjuder lite på sig själv, så brukar det gå bra. Och förhoppningsvis så lyckas jag lära barnen något, som de också tar med sig här i livet…  Läraryrket är ju ett av de viktigaste jobben som finns. Att få vara med och skapa förutsättningar för ett rikt liv, det känns bra. 

Fler kollegor

Endale, legitimerad lärare i kemi och naturkunskap. Jobbar med Lärarförmedlarna i skola. Läs mer

Elin, tidigare forskare i farmakologi. Studerar till mellanstadielärare. Jobbar med Lärarförmedlarna i skola. Läs mer

Scroll to Top